Poleg svojega življenjepisa boste skoraj vedno vključili tudi kopijo pisma ali zahtevo, ki je neposredno naslovljena na določenega delodajalca v proizvodnji s informacijami o sebi in razlogi za prijavo na to delovno mesto. Aplikacija za delo v proizvodnji se pošlje skupaj z življenjepisom za vsak razpis posebaj. V prošnji so informacije o tem, za katero delo se prijavljate, vaše ime in priimek, nato kakšno znanje in veščine poznate v proizvodnji in so pomembne za to delovno mesto. To bo delodajalcem olajšalo izbiro za razgovor.

Primer: Dobra prošnja za delo

Čeprav je isti povzetek mogoče poslati na več naslovov, če zaporošate za podobno službo, je vloga za zaposlitev v proizvodnji drugačna za vsakega delodajalca.

Prošnje ni potrebno pisati obširno. Ključne podatke kratko in jedrnato v treh poglavjih.

Poskrbite, da boste pisali o svojih delovnih izkušnjah v proizvodnji. Če ste primer delali v podjetju za proizvodnjo plastičnih izdelkov navedite , koliko imate delovnih izkušenj iz tega področja.

Obrazec – prošnja ima obrazec poslovnega pisma: vaš naslov in kontaktni podatki bodo pod vašim imenom v zgornjem desnem kotu strani. Spodaj na levi napišite ime osebe na katero se obračate  ter njeno funkcijo in organizacijo v kateri deluje. Če nimate imena kontaktne osebe, samo napišite pismo družbi.

Primer: Če poznate ime osebe, ki ji pišete, začnite s Spoštovani gospod ali gospa. V tem primeru morate pismo izpolniti s pozdravom “S spoštovanjem”. Če ne poznate imena kontaktne osebe, začnite s spoštovanjem /

Ob koncu prijave navedite kraj in datum pisanja. Pod tem navedite, katere dokumente ste priložili vlogi. Če oddatjate življenjepis je dovolj, da ga navedete v besedilu prijave.

Primer: Če prošnjo po pošti, jo natisnite na beli papir A4, tako kot vaš življenjepis.

Struktura vsebine – Idealna aplikacija ne bi smela imeti več kot štirih odstavkov. Cilj prvega odstavka je opozoritina  katero delovno mesto se prijavljate in kje ste prejeli informacije o razpisu za ddelo. V drugi obliki morate navesti kvalifikacije in veščine, ki jih posedujete (predstavitev, komunikacijske spretnosti, specifične veščine ali druge kvalifikacije, ki se nanašajo na določeno delovno mesto), zaradi katerih ste prava oseba za to službo v proizvodnji. Previdno preberite oglas, določite kvalifikacije, ki jih potrebujete in ponovno preverite, če ste prava oseba za to delo. Ne samo navedite svojih izkušenj in veščin, navedite tudi razlago. Morda je najboljši način za začetek  drugega dela prošnje s prejšnjimi delovnimi izkušnjami in kako ste razvili kvalifikacije in veščine, ki jih imate.

Tretji odstavek prikazuje, zakaj želite to službo. Razmislite o tem, ker vas bo to vprašanje morda čakalo na razgovoru – zakaj ste se prijavili za to službo in samo točno temu podjetju? Tukaj pokažite močno motivacijo in sposobnost, da prispevate k delu določenega podjetja, in v zameno dobite določeno zadovoljstvo (bolje je, da vaše edino zadovoljstvo in motivacija ni le denar, temveč da ste pomembni za izboljšanje in napredovanje podjetja.)

Kategorije: Novice

Dodaj odgovor

Sorodni izdelki

Novice

Načrt za spodbujanje rasti podjetništva

Akcijski načrt navaja ukrepe, ki jih morajo sprejeti EU in države članice, da bi spodbudile razvoj podjetništva ter omogočile rast gospodarstva in zaposlovanja. Med govorniki na konferenci je bila tudi slovenska ministrica za gospodarstvo dr. Preberi več…