Poklic: Vodja spletnega marketinga

Poklic: Vodja spletnega marketinga

Kaj je namen spletnega trženja?
Kot vsaka oblika trženja je namen spletnega trženja spodbujati prodajo izdelekov ali storitev. Natančneje, namen digitalnega trženja je povezovanje podjetja ali organizacije s svojo ciljno skupino prek digitalnih medijskih kanalov.

Trenutno je na svetu več kot 3,3 milijarde uporabnikov interneta, pri čemer se to število povečuje vsak dan. Prav tako se povečuje lastništvo tehnoloških naprav, pri čemer ima 92% odraslih v Sloveniji vsaj mobilni telefon.

Kaj je spletni marketing?

Spletni marketing je skupek različnih strategij, ki so odgovorne za izvajanje spletnega trženja s pomočjo različnih digitalnih medijev.

Cilj digitalnega trženja je uporaba digitalnih medijskih kanalov, pogosto preko interneta, za povezovanje segmentov uporabnikov z ustreznimi podjetji. Tržniki bodo uporabili različne metode za ciljanje in doseganje uporabnikov zato, da bi privabili njihovo pozornost in začeli postopek prodaje..

Zahvaljujoč povečani uporabi digitalnih medijskih kanalov, podjetja po vsem svetu čedalje bolj posegajo po tovrstnemu digitalnemu trženju:

71% podjetij namerava letos povečati proračun za digitalno trženje
V povprečju je 60% celotnega časa, namenjenega trženju posvečeno dejavnostim digitalnega trženja, ki spodbujajo povpraševanje po digitalnih tržnih veščinah
Ustvarjanje in upravljanje digitalnih vsebin zdaj zahtevata drugi največji delež proračuna za digitalni marketing
28% tržnikov je zmanjšalo svoj tradicionalni oglaševalski proračun za financiranje večjega projekta.

Dodaj odgovor

Previous post Monter klimatskih naprav
Next post INOTHERM d.o.o.